Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2008 16:44 - Аман вече от тъпи реклами!
Автор: monologa Категория: Други   
Прочетен: 42622 Коментари: 54 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2008 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Опитвам се от няколко седмици насам да се сдържа и да не пиша по въпроса... Не мога повече да търпя една особено (простете за изказа) тъпа реклама!

Радиото е Атлантик, но я видях и по някакъв канал по телевизията. Когато я чух за първи път беше една ранна сутрин преди да тръгна за работа. И изведнъж слушам:

-        Защо закъсня за час, бе Иванчо!

-        Водих козата на пръч. – отговаря спокойно ученикът.

-        Е, баща ти не може ли? – пита ядно учителката.

-        И тате може, и аз мога, ама козата си сака пръч.

В първия момент реших, че рано сутрин в рекламния блок нововъведението е виц за събуждане, но ситуацията се смени и следващите изречения ме накараха да онемея от удивление пред гениалността на креативния мислител на рекламата.

Познайте от три пъти, какво би могло да бъде рекламирано с този явно тъп виц? Какво бихте искали непременно да си купите, чувайки го? Към какви мисли би навел той нерешения потребител?

Следва: „Важно е да избереш правилния партньор. Всеки може да Ви предложи дограма Саламандър, но не и такава, като произведената от фирма НИКА – правилният партньор.” Простете, ако не съм цитирала точно, но сами разбирате, че аз вече се намирах в потрес, за да запомням подредбата на думите в рекламното изказване.

И се чудя вече известно време – на кого е нужна именно такава реклама? За какво служи тя? Пръч ли ще купувате, коза ли или и двете?!

Именно от онези години, когато се обучавах, как да правя ефективна реклама, се сещам за един случай с кампания за новооткрит ресторант в Пловдив. Един надъхан рекламист се беше заел да убеждава пропагандно потенциалните клиенти да посещават новото заведение. Особено внимание беше отделено на печатната реклама, а карето представляваше една камина с примамлив червеникав пламък и разбира се надпис: „Намери уютна атмосфера за среща”... Първоначалното впечатление не е двусмислено, но от ресторанта се оплакваха, че им се обаждали да питат, дали не са някакъв клуб за запознанства или не предлагат ли „допълнителни услуги”А хората си бяха съвсем на място. Рекламната стратегия беше не на място в случая!

Ето така ми се виждат нещата и с тази реклама на алуминиева дограма Саламандър. Горките „Salamander”, едва ли биха се съгласили да бъдат предлагани като еквивалент на „пръч”, а може би в случая „пръчът” е фирмата, която е дистрибутор на дограмата! Все едно, ако ме питате, и в двата случая вниманието не е в предлагания продукт, а в начина на предлагане. Поне няколко човека ми казаха, че са чули един тъп виц за Иванчо и как водил козата на пръч, но не можеха да се сетят нито за какво ставаше дума след вица, нито за фирмата. Не знам дали се задълбавам излишно, но от такива реклами ми става дори обидно, понеже явно рекламистите или рекламодателят решават, че нивото на потребителя е изключително ниско, за да му предложат този продукт по този уникален начин.

Честно казано, омръзна ми от тъпи реклами! Няма да изброявам, защото не искам да помня безсмислени словоизлияния, за които рекламодателят дори плаща маса пари.

Искам най-после да чуя реклама, която да ме накара да си купя нещо, от което нямам нужда, но не мога да му устоя... заради рекламата. Та нали рекламите са за това!




Гласувай:
0



1. eien - Потрес!
01.04.2008 16:54
Ниска топка! Отврат!
цитирай
2. elensia - А за тази с плюенето на кръв и паднали зъби
01.04.2008 17:01
какво мислиш? :) Питах няколко човека, които с погнуса споделиха, че не са запомнили името на пастата за зъби. И май нямат намерение да го запомнят. Аз лично имам чуството, че зъбите ми ще паднат точно ако ползвам тази паста. :)
цитирай
3. monologa - @elensia
01.04.2008 17:04
Благодаря, че ти го каза. Това е една от онези реклами, които дори не искам да споменавам! Толкова е гнусно усещането...
цитирай
4. elensia - Аз съм почитателка на интересните реклами
01.04.2008 17:10
За съжаление от няколко години насам такива реклами виждам само ако ми ги пратят по пощата качени на някой сървър. В youtube например. И обикновено са примери за интересно направена реклама, която сама по себе си е художествено произведение, със смисъл и послание. Но явно такива реклами не достигат вече до българския пазар, може би от момента в който се появиха български рекламни агенции. Не знам, може и другаде да е проблемът.
цитирай
5. mitternacht - точно
01.04.2008 17:16
за оная със зъбите.Авторите трябва да се намерят и набучат на кол!

Колкото до Иванчо.... стаар виц :)
Ама толкова им е акъла...
цитирай
6. анонимен - Ама в крайна сметка какво очаквате ...
01.04.2008 17:40
Ама в крайна сметка какво очаквате от радиореклама? Оставам с впечатлението, че всички тези реклами се правят на едно и също място. Поне със сигурност се озвучават на едно и също място защото всяко радио си има 2 гласа, които се повтарят във всяка реклама. Не бих се учудил, ако всъщност озвучителите и рекламната агенция са едни и същи и съответно се изтъркват от към идеи - във всеки спучай мисля, че лесно мога да позная кои реклами на коя агенция са - само по еднаквостта на посланията им. В 90% от радио рекламите спота звучи по следния начин:
- Жена се заиграва с някаква сексуална двусмислица
- Мъж, привидно се хваща
- Жената проплаква рекламата
- Мъжът вече захапва здраво по рекламираната стока
- жената приключва отново с двусмилието за секс, но този път дава да се разбере, че ще му пусне.

С две кратки думи - това е. Примери моного, в момента не се сещам нищо специлно, но нещо от рода:
- Милииииии, ама на този му е по-голяяяяям?
- Какво?!?!?!
- Виж дограмата на този балкон, прозорецът определено е по-голям от нашия! Какво пише там...... Са-ла-ман-дър.... Сламандър, телефон 555-55434.
- Верно, и аз искам такъв... прозорец, веднага отивам в Саламандър...
- Скъпиии, ама и твоя джам не е по-малък, хихихи грррр
беквокали: "Саламандър - големи прозорци!"
цитирай
7. pulsar - Няма лоша реклама...
01.04.2008 17:41
И точно тези коментари го потвърждават.
Питайте чичко Огилви :-)
цитирай
8. анонимен - Не знам, но рекламата на Мтел с ня...
01.04.2008 17:55
Не знам, но рекламата на Мтел с няколкото кабелчета много ме радва. :)
цитирай
9. empire - xx
01.04.2008 18:12
Хаха тези реклами - изродските най-ме радват хаха
Имаше една с един поп дето рекламираше тоалетна хартия и с 2 калинки също (rofl)
цитирай
10. анонимен - Ето още една глупава реклама :)
01.04.2008 18:13
Рекламираха някакви памперси и послеанието в края на рекламата беше: "Сухи бебешки дупенца на изненадваща цена". Доста се посмях :D
цитирай
11. elensia - pulsar
01.04.2008 18:50
рекламата е лоша ако не успееш да запомниш рекламираната стока. Това значи че не си е свършила работата. Иначе човек лесно запомня разни слогани, колкото и да са глупави.
цитирай
12. martiniki - във всеки случай се схваща
01.04.2008 20:01
че потребителят е в ролята на козата, приемам го буквално - водена - не водена на пръч, ще я доят то е ясно!

безумия са рекламите на които попадам случайно
цитирай
13. kostadin - Рекламата е успяла !Току що проч...
01.04.2008 20:36
Рекламата е успяла !Току що прочетох и разбрах ,че помните името на фирмата
цитирай
14. анонимен - elensia - pulsar
01.04.2008 21:37
Taka е, понякога лесно се помнят. Само не знам дали това е добра реклама, защото съм развил способност да запомням особено противните и глупави, и съответно да избягвам стоката, която рекламират!
цитирай
15. анонимен - Рекламите на Кока Кола са най-тъ...
01.04.2008 22:43
Рекламите на Кока Кола са най-тъпите и ужасни. Също Спрайт.

Аз също избягвам продукти с реклами, които ме дразнят


цитирай
16. luminous - Присъединявам се категорично
01.04.2008 22:44
към мнението на анонимен 14, въпреки че и на мен ми е набивано в главата, че няма лоша реклама. Но има реклами с обратен ефект ...
цитирай
17. анонимен - А какво мислите за рекламите, в к...
01.04.2008 22:52
А какво мислите за рекламите, в които все по-често се използват думи, непознати за хората, които не владеят английски...? Летс дует, Сузуки лакшъри...
цитирай
18. foxy1 - Ами честно казано-на мен пък това с козата ми харесва :)))
02.04.2008 01:46
Ми така де -майтапчийска е и е супер хитро намерена връзката с - правилния избор :))
А и този виц винаги ме е разсмивал яко ,така че -чусдесно е че някой колега е навързал така нещата :) И както казва №13 -рекламата е успяла,щом сте запомнили името на стоката,ха ха .
Преди година и аз бях направила реклама от виц:
(мъжки глас-мазно:)
-Оооо,съседе ,как си днес? Добре си маай - снощи те видях как си лягаш със жена ти...
(звън от строшена чаша )и супер възмутен глас казва:
-Каквоооо???!! Че аз бях в командировка !
(свеж дамски глас обявява:)
За да не изпадате в такава ситуация,магазините ни посетет и пердета си купете.Пердета ,корници,ушиване на място и блаблабла....
Но както и да е ,исках да кажа ,че има много по-отвратителни , неуместни и дразнещи реклами от цитираната де,особено онея нелепици на някой от ЖСМ-операторите беше с онея псевдо Шекспир диалози между двама влюбени,дето да се чудиш кое е по-противен ,а римите са толкова жалки и тромави,като че ги е писало някакво хлапе от 1ва група в детската градина...
Ікогато си до мен ,дъхът ми спира
така е,щото скоро ще сме трима... ??!!!!!
или нещо подобно беше ...Е тва е отврат сега :))))
цитирай
19. foxy1 - п.п
02.04.2008 01:53
А и както казах двамата "влюбени" от оная реклама са толкова противни като визия,че оня ден като ги видях на един билборд,щях да катастрофирам ,ха ха.-Поредното гениално решение на обслужващата рекламна агенция-този път по отношение на визията.Видях следната грозна картина -Оня я грабнал на ръце,ама тя щото бая тлъстичка и той аааа...да огъне амортисьорите,Голем смех! Тея от рекламната агенция (ама всичките им служители) трябва да ги пратят да метат улиците,ей:)))
цитирай
20. анонимен - Valeria
02.04.2008 04:52
Foxy 1 radvam se che v Balgaria se chustvash v svoi vodi. Shtom kato reklamata s pracha ti e haresala ne mislia che imam kakvo poveche da ti kaza osven che tova chudo darzi tvardo i nepokolebimo palmata na bezumieto izmezdu vsichko koeto sum chuvala i vizdala kato reklama. Ti me smaja ,che choveshko sashtestvo moze da izreche podoben komentar-osven ako ne tozi koito ia e izmislil.
цитирай
21. thomas - Foxy1
02.04.2008 08:06
С тази твоя "креативност" може би и на теб ще ти се наложи да метеш улиците...
цитирай
22. анонимен - Imeto e zapomneno no dali pridawa?
02.04.2008 08:21
Qwno imeto na Salamander e zapomneno, no osnownata cel na reklamata e da prodawa a ne da zabawlqwa?!
цитирай
23. анонимен - всички права запазени
02.04.2008 09:16
Дааа....колкото повече гледаш или слушаш БГ реклами,толкова повече,се питаш докъде може да стигне още,некадърността и невежието на тези "гений" на мисълта.
Рекламата,за Toyota Yaris,ми допада....само с колко финес е направена,точно малките детайли и придават уникалност.
цитирай
24. анонимен - Смях в залата
02.04.2008 10:28
Поздравления! Само веднъж попаднах на тази реклама и я чух с още 7 колеги, но никой от нас не разбра какво се рекламира (до №22). Честно казано, подкрепям желанието да не се копират чужди реклами, но това, което ние си сътворяваме с пошъл вкус - мнооооого стар виц (определено готин, но все пак - виц, т.е. плагиатство) плюс изконни дразги и самохвалства (полова мощ, син-баща, снаха- свекърва, зет - тъща).
Трябва повече да се постараят хората, занимаващи се с реклама. Аз не бих платила за такава!
цитирай
25. thomas - Епидемия...
02.04.2008 10:38
Явно става дума за някаква епидемия от дебелашки хумор. Тази сутрин по Дарик пък попаднах на друга безумна реклама, която започваше с "Тежко върви. Напълнил си резервоара" и още няколко фрази, звучно подкрепени с някакво пъшкане. Слава богу, поне не ставаше дума за реклама на дограма, а на някакво лекарство за облекчаване на симптомите на преяждане... Но простотията явно успешно си пробива път.
цитирай
26. анонимен - Най-тъпите реклами са на Данон. ...
02.04.2008 10:39
Най-тъпите реклами са на Данон. Така са направени, че са супер безлични. Отврат!
цитирай
27. ledzeppelin - аее..хора,
02.04.2008 10:40
стига се филмирахте,дъвкахте,чепкахте,гледахте и описвахте с тез реклами!да,безумно малоумни са.примерно докато обядваш ти пускат реклама от рода на "без диария животът е лесен" и всякакви примери от всякакъв род с всякакви недоразумения.ами,спрях да гледам телевизия,спрях да слушам радио...и сега единствените реклами,които мяркам от време на време са по билбордовете.ама и те толкова не ме интересуват,че отдавна не съм си правила труда да асимилирам какво виждам.. давайте го по-спокойно.идиотщини винаги ще има.ама ако тръгнете да се връзвате-къде ще му излезе края?
цитирай
28. elensia - наскоро четох
02.04.2008 10:47
как някакъв мъж в аптека поискал от хапчетата дето "вдигат самолета", щото си мислел, че са срещу гадене докато пътуваш в самолет. :) Как да не им обръщаш внимание. Почти всички деца на около 4 годишна възраст научават стихчетата даже докато си играят. Като онова за "трябва и акъл".
цитирай
29. thomas - @анонимен 26
02.04.2008 10:53
Аха... А на Бонукс са супер отличаващи се :-)

@ledzeppelin
Тази сутрин четох как в САЩ са направили изследване, че семействата, които са си купили TiVo (това е дигитален видео рекордер) и с него си гледат любимите предавания на запис, поради факта, че могат да си "превъртат" рекламите и да отидат към същественото, което им се гледа, са почнали да пазаруват с 5% по-малко стоки, отколкото останалите. Тонът, с който се публикуват резултатите от това изследване, представя членовете на въпросните семейства почти като измамници - един вид, гледат си безплатно любимите предавания, гадините! ;-)

Рекламно-медийната индустрия е един много мръсен бизнес, който се издържа изцяло от тъпотата на потребителите, които пазаруват като зомбирани всичките ненужни боклуци, които индустрията им пробутва с помощта на рекламите и медиите. Знам, че е малко радикално, но лично аз бих се борил за забраната на медийната реклама изобщо. Вярно, че от това ще изчезнат и 80% от самите медии и сигурно 90% от продукциите в тях, но какво пък - и без това "предлагането" на медийни развлечения надхвърля сигурно десетки пъти това, което човек има време да изгледа и само води до увеличаване на цените на стоките по сложната верига "повече медии - повече канали за достъп до зрителите/слушателите - повече рекламни разходи - по-скъпи стоки, с които да се избият рекламните разходи". Реално ние си плащаме скъпо и прескъпо, за да съществуват всичките малоумни предавания, без които ще живеем далеч по-щастливо.
цитирай
30. thomas - @elensia
02.04.2008 10:54
Хехе, това за самолета е яко. В същата връзка една приятелка ми обясняваше колко трудно й било да обясни на един италианец "коя е тази авиокомпания", чийто зелен самолет се е вдигнал на сградата срещу Сити Център :-)
цитирай
31. анонимен - ОТВРАТ !
02.04.2008 12:00
Пикаят,оригват се и сега черешката на сладоледа; плюят кръв и зъби....ОТВРАТ !!!
цитирай
32. анонимен - Отврат !
02.04.2008 12:33
Да да ,наистина са отвратителни много реклами .Ама тая с пръча е готина :)))))))))))
цитирай
33. foxy1 - Еее,аз не съм я чувала тая реклама с пръча деее!Кво ме награбихте всички?!!!
02.04.2008 13:57
Казах само ,че идеята ми се струва много свежа :)
Но може реализацията да и куца...няма как да знам...
Та-по-полека бе, Thomas ,лепна от храчки вече....
Нали тук всеки може да каже личното си мнение,или греша...трябва ли да сме съгласни с масовото мнение?! Аз не мисля така и това ,че изказвам по-различно от мнението на автора,не е повод да бъда нападана лично , или се лъжа...Thomas
цитирай
34. viovioi - А Део с жабата???
02.04.2008 14:22
Какво рекламира????
цитирай
35. elensia - Део с жабата
02.04.2008 14:31
рекламира да не се говори с "жабата" :) оная жаба дето се превръща в бик по необясним фантастичен начин ...
цитирай
36. thomas - @foxy1
02.04.2008 15:07
Аз имах предвид най-вече твоето собствено творение за пердетата, с което се похвали... В допълнение си показа и чувството за хумор, коментирайки визиите на ВиваТел... Абе изобщо, Станислав Лец си го беше казал: "По-добре да замълчиш и да те помислят за глупак, отколкото да кажеш нещо и да разсееш всички съмнения".
цитирай
37. lubitel - По повод рекламата за Иванчо, ко...
02.04.2008 16:15
По повод рекламата за Иванчо, козата и пръча - може да се определи с една дума - Содомия!
И по принцип, ако има държава, до сега да са санкционирали тези които са я направили и тези които я разпространяват тази реклама.
цитирай
38. foxy1 - Thomas, няма да си посипя главата с пепел..
02.04.2008 19:48
че ти лично не харесваш моята реклама с пердетата...
А за козата-ок,днес коментирах с колеги укоито са я чули вече,била откровено пошла.Така ,че - вече не споря по този въпрос.
Искрено се радвам ,че съм разпръснала твоите съмнения,щом ТИ твърдиш че съм глупава,значи е така.ТИ винаги си прав,нали ? :))))))
цитирай
39. maymi - Хмм...
03.04.2008 11:01
Рекламите са точно такива, каквито "трябва" да бъдат... Ако нямат ефект (популяризиране, увеличаване на търсене и продажби), никой няма да харчи в радиата хиляди, а в телевизиите - много хиляди лева.
Всяка реклама е насочена към определена таргет група, която ще потребява съответната стока и няма никакво значение останалото общество как гледа на въпросния клип....
Помня преди 2-3 години, една от най-тъпите и унизителни реклами които съм виждала дори в наш ефир.... Наложи се да се спре излъчването й, защото производството не беше предвидило чак такъв бум на потребление. Беше такъв фурор, че стана тема на обсъждане по време на един от форумите на рекламистите в страната.. Тъпа, смотана, обиждаща интелекта.....глупости. Реклама, която донесе страшни печалби на рекламодателя.

А дали запомняме/чуваме какво точно се рекламира в един клип... Мммм...не подценявайте подсъзнанието. Не вярвате, че в много случаи ръководи посягането в магазина към определена стока ли..... :))))
цитирай
40. maminkavania - ...опасни!?
03.04.2008 13:42
Освен тъпи,противни,пошли и смешни,рекламите могат да бъдат и...опасни.
Сестра ми работи в болница и ми е казвал за много хора(особно по-възрастни),които вместо на лекар отиват до близката аптека да си купят от "онова,дето го рекламират..."(примерно "Простамол","Уринал" и подобни...).После вече е късно да ги лекуват...съвсем не се шегувам.
Не трябва ли да е забранена рекламата на някои продукти?
Да не говоря пък за моралната страна на нещата и как,гледайки нещо,дистанционното ми е постоянно в ръцете да превключа,докато текат рекламите,защото половината не са за "пред деца".Толкова ли са се изчерпали оригиналните идеи,че не могат и една дъвка да рекламират без сексуални намеци и демонстрации????
цитирай
41. анонимен - аман!!!
03.04.2008 23:53
Ами,повечето хора ходят по доктори,и какво? Докторите само си взимат парите и после какво? Много хора минаха на само лечение защото им омръзна от некадърните доктори които практикуват. А относно рекламите мога да кажа ,че ме е гнус да гледам някои реклами.Foxy1 е напълно права.Моето мнение се покрива с нейното.
цитирай
42. darkanion - съгласен!
04.04.2008 15:00
само ще спомена, понеже не ми се пише, че мразя рекламите с малки деца, които не могат да говорят (но са им казали да го правят) (и са им дали прекомерно много думички, в които присъства буквата "р" без да се съобразяват, че детето има проблем с произнасянето й), в повечето случаи не са красиви. Не занят къде се намират, "дето" има 1 дума, а ми говорят за велики неща, които даже не са и чували, и скоро няма да им се наложи да мислят за тях и т.н. Имаше една отвратителна реклама на БулстаКом.. не че фирмата е смотана, ама "децата" на рекламата п е е х а .................................................................... о.0

"ррррррррррррррр"
цитирай
43. darkanion - о, и
04.04.2008 15:01
извинявам се за грубия тон...... :) ако искаш, Monologa, изтрии ми коментарите :)
цитирай
44. eliza - здрасти
04.04.2008 23:17
ти да не би да се възмущаваш на тези реклами. те звучат смехотворно.
ето ти една от мен, звучи в регионалното радио:
-"от какво имат нужда жените"
"- как от какво, от освежаване. в кухнята, в банята, в хола, навсякъде"
" -фирма Андреев разполага с къртач и перфоратор под наем."
и чак след това следват останалите услуги, които предлагат, и се разбира, че става дума за ремонт и боядисване, и т.н.
цитирай
45. monologa - коментари
07.04.2008 00:47
Първо да благодаря на всички за коментарите, мненията и допълненията. (Нямаше ме, иначе по-рано щях да обобщя...)
@darkanion
Не трия коментари, когато са по същество, макар тонът да не е според етикета на "културнитте" изказвания :-) Така че кажи си мнението спокойно...

@ към тези, които мислят, че рекламата е успяла...
Необходимо е да уточня, че ако се съди по споменатото име на марката дограма и фирмата дистрибутор, е грешно да се смята, че рекламата е успяла. Заблудили сте се. Направих си наистина голямото усилие да слушам внимателно, за да запомня двете имена. Иначе не бих ги чула. Достатъчно ме отвращава вицът преди "същността" на клипа. Освен това, за съжаление, това не е само радио, а и ТВ-реклама. Екранизацията е също толкова плоска и елементарна.

Що се отнася пък до други тъпи рекламни хрумвания - танцуващата рап баба в рекламата на сателитната телевизия, е още по-зле. Такава баба просто няма почва у нас. Факт!

И все пак има проблясък... има и сполучливи реклами.

Пак казвам - чакам онази, която ще ме накара да си купя ненужна стока... заради примамката....

Дерзайте...чакам нови коментари, блогъри! ;-)
цитирай
46. анонимен - Една хубава реклама,
11.04.2008 16:40
е тази на парфюм (или тоалетна вода, незнам какво е) Лакост Инспирейшън. Толкова хубава, че отидох да проверя как мирише въпросният парфюН и бях готова да си купя два.
цитирай
47. noneta - Не съм я чувала тази!
22.04.2008 23:07
Но винаги когато вечеряме....се появява онази с плюнките с кръв, или - Уфффф, че мирише....Сигурно от това отслабнах! :(
цитирай
48. diamantina5900 - е,има и добри
12.06.2008 12:06
Сега се сещам за рекламата на минералната вода едни пеперуди ,водопади-красота!
цитирай
49. анонимен - А какво ще кажете за рекламните девизи?
17.06.2008 13:44
"Всички говорят" - а кой слуша?
"Най-доброто предстои" - тогава ще чакам да дойде.
Все пак има и хубави реклами: клипoвете за минреална вода "Банкя", клиповете със златната рибка на "to be".
цитирай
50. thomas - !?
17.06.2008 14:44
Абе какво им харесвате на тези клипове на Банкя?! Чиста проба ширпотреба, да не кажа конфекция. Въпреки че винаги съм обичал минералната вода на Банкя, най-многото да ме ядосат с това, че ме подсещат, че зад нея вече седи Кока-кола и да ме накарат да сменя марката ;-)

Иначе о, да, златната рибка кърти аквариуми! Особено в последния си вариант с футболната топка, когато най-после научихме името й - Рибалдо.
цитирай
51. monologa - мин. вода БАНКЯ
17.06.2008 15:09
И аз предпочитам тази марка минерална вода. Но рекламите й са толкова имагинерни, че не ми пасват никак. Дори ме дразни на моменти...
цитирай
52. kostadin - Не знам дали е горнобанска бутил...
17.06.2008 15:19
Не знам дали е горнобанска бутилираната вода!
Тя се изнася в много страниНие си даваме парите за търговската марка .
Но така е и с телешкото от говежди трупове.Кравето сирене без мляко -имало суровадка т.е .млечни продуктиХа !ху! ха!
цитирай
53. анонимен - Тази реклама продава.
01.12.2009 19:27
За мен тази реклама продава.Тя продава всичко. Ама всичко без значение какво.Много съм любопитен да знам какви са отчетите преди и след започването на рекламната кампания за фирмата рекламодателка.Тя продава дори и твоят блог.Та погледни тя събира повече читатели и коментатори на твоя блог отколкото десетки други блогове взети заедно.Дори и такива с много сериозно съдържание.Може би за гигантски фирми с имиджови реклами е недопустима но за малка регионална фирма според мен е добро попадение.За да те яд още повече ще ти кажа че ... Е няма да ти кажа защото ще те хване яд на мен а не на рекламата.
цитирай
54. анонимен - Intimate Lodge Variety
01.11.2012 03:59
http://www.codechef.com/users/luteindex48 http://www.filestube.com/user/pigeonfarmer75 http://www.99polls.com/profile_1546714 http://dotnetslackers.com/Community/members/misthead98.aspx http://ilikemystyle.net/user/hubcapatt http://www.storenvy.com/hubcapcloudy4 http://disqus.com/signengine04/ http://www.hummaa.com/user/nightcrowd58 http://www.1-love-quotes.com/user/mine12celery http://disqus.com/snakeradish5/ http://www.wowio.com/users/ReaderProfile.asp?nUserId=449344 http://www.wowio.com/users/ReaderProfile.asp?nUserId=450279 http://www.bukmark.net/shamefat16/profile http://www.filmmetro.com/user/streetlawyer57 http://www.glogster.com/smokefat33/myglogster http://www.revish.com/people/anime66action/ http://blingee.com/profile/kidneyradish6 http://people.tribe.net/c65602a7-f51c-4e81-9867-f26cafc0d063 http://vmario.com/index.php?params=profile/view/123730/ http://www.studyabroad.com/members/copykey47/default.aspx http://www.nanowrimo.org/en/participants/streetfat04 http://www.dandyid.org/id/pondthroat31 http://dentyyanhen.polyvore.com http://dailybooth.com/pizzacrowd73 http://www.studyabroad.com/members/spoon3nose/default.aspx http://www.ziggs.com/apps/profile/bio.aspx?uid=652089 http://mojopages.com/user-profile/michele-l/810294 http://www.allmusic.fm/u/pigeonthread55 http://coda.fm/users/270528/albums http://dailybooth.com/lyre2beauty http://www.revish.com/people/swimknee7/ http://www.oobgolf.com/golfers/shamekey05 http://www.ppjaponesia.org/userinfo.php?uid=459738 https://forums.hpwebos.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/1482462 http://www.nanowrimo.org/en/participants/boatjury71 http://www.99polls.com/profile_1547868 http://www.amightyriver.com/profile/russell-munro.1068505.html?viewer=0 http://mine20pound.deviantart.com/ https://github.com/page94top https://forums.hpwebos.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/1482962 http://www.funnyordie.com/onion8brain http://www.everydayhealth.com/profile/coast3beauty http://vmario.com/index.php?params=profile/view/123815/ http://www.allmusic.fm/u/hubcapknee2 http://www.codechef.com/users/perch35yogurt http://lib.rario.us/user/boatengine97/ http://mubi.com/users/5228939 http://reickyihunmi.polyvore.com http://raptr.com/teethgum57/about http://www.glogster.com/melody0chin/myglogster
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6448106
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031