Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2008 22:51 - Здравословен хляб с мухъл във ФАНТАСТИКО
Автор: monologa Категория: Новини   
Прочетен: 20295 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2008 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На българския пазар конкуренцията между новите предложения е в разгара си, особено откакто се отворихме за Европа. Години наред хапвахме с наслада нашенското кисело мляко, докато DANONE не ни научи да ядем плодово с фибри. Никога не се бяхме замисляли за кокошките, когато бъркахме омлет, преди да започнем да избираме "яйца от щастливи кокошки". Кравето сирене в салатата си беше национален деликатес, но вече е изместено от сирене с цвят на демокрация и скъпо сирене с плесен или мухъл. Но не за това искам да споделя сега, а за най-новото предложение в областта на хранителните продукти, а именно здравословен хляб с мухъл...

Може би се усеща иронията в редовете ми, но и такава е целта. Положението е направо плачевно...

Мястото е ФАНТАСТИКО в SKY CITY  в ЖК Гео Милев. Датата е 12. септември, петък. Конкретно - щандът за хляб и хлебни произведения в магазина.

Избирам си хляб. Какъв ли няма - млечно хлебче, хляб с орехи, с  коприва, с маслини, БИО на цената на 4 обикновени, с миск от семена, та даже и хляб без брашно се намира... Конкуренцията е безмилостно жестока! И какво да видя - малко хлебче на фирма НИЛАНА от 250 грама...Много хубаво изглежда на пръв поглед. Поглеждам етикета - срокът на годност не е изтекъл. И о, ужас! Зад етикета се подава едно бяло петънце. Оставям го, но и другата опаковка е подобна с тази разлика, че петното е доста по-голямо! Гледам петното - гледам етикета - пак гледам петното...Нещо не пасва. Не го купих! Снимах го!
image

image

image
Писах писмо с приложени снимки до ХЕИ, до началник отдел "Контрол на хранителни продукти и обекти за хранителни продукти" и сега ще очаквам отговор. Да видим какво ще ми кажат, с какво ще оправдаят гнусното несъответствие!

Не знам до кога ще се залъгваме, че кокошките са щастливи, че млякото е без нишесте и че бройлерите се разхождат свободно и наддават от качествена храна, че в салама има само месо...

Не знам до кога ще сме по-големи от хляба?!


Тагове:   хляб,   Фантастико,   мухъл,


Гласувай:
0



1. анонимен - Това не е новост за съжаление
13.09.2008 23:20
Преди години често пазарувах във Фантастико на Шипченски проход предимно защото работи до късно. Случвало се е да викам хора от персонала и да им показвам мухлясал хляб по рафтовете. Само вдигаха рамене. Добре сте направили че сте се обърнали към ХЕИ, дано получите смислен отговор.
цитирай
2. thomas - Голям магазин - малък контрол...
14.09.2008 10:34
Стоки като хляб и особено плодовете и зеленчуците трябва да дишат, за да издържат по-дълго. Нуждаят се от грижи, внимание и отношение. Вместо това получават формални стандарти и бездушност. За мен опакованият хляб не е решение. Освен онзи, който се опакова в херметична среда с азот, но той пък по принцип е от видовете, които нямат вкус :-)

За конкретния случай предполагам ще се окаже, че всички изисквания са спазени, просто хлябът не е поискал да им се подчини. Ако много ровиш, постигнеш обратен ефект - ще започнат да правят хляба с толкова химия, че мухълът изобщо да не вирее. Точно както млякото на Данон никога не може да прокисне. Впрочем опитвали ли сте? Веднъж бях забравил една кофичка Активиа в хладилника в офиса повече от 4 месеца. Дори не беше се подула капачката. Отворих го, не погледнах датата, само ми направи впечатление, че някак си млякото се е отлепило от стените и плува в течност. Зачудих се защо, но все още не погледнах датата и си хапнах една-две лъжици. Беше чудесно на вкус. Все пак това със свиването ми се стори любопитна подробност и реших да погледна на капачката и видях, че ям нещо, което още преди 4 месеца е трябвало да бъде вече годно само за в контейнера за смет. А то си беше като ново.
цитирай
3. santov - Аз пък миналата година
14.09.2008 11:28
имах невероятният късмет да си гупя една цяла торта "Гараш" във вътрешността на която имаше обилие от рибешки кости. Не искам да съм подробен каква одисея имах с тази торта - носих я в "Комисията за защита на потребителите", те ме пращаха в ХЕИ, там пък казаха,
че не изследват торти и ме посъветваха да написа жалба, и да отидя пак в първата комисия. На въпроса ще вземат ли тортата за доказателство към жалбата, ми отговориха, че няма какво да я правят и да си я задържа. След месец получих отговор от някакъв си техен шеф, в който се казваше, че са извършили проверка на съответния производител, но не е открито нищо нередно.... И се изразяваше съжаление, че не съм предоставил тортата, за да я изследват. А аз вече бях я изхвърлил, защото се размириса....
цитирай
4. thomas - @santov
14.09.2008 12:05
А ти сигурен ли си, че тортата не е била "Морски дарове"?! ;-) Всъщност кой знае какво трябва да има и в торта "ГараЖ", ама все пак по-логично е да е с аромат на гуми и моторно масло.
цитирай
5. santov - -thomas
14.09.2008 12:14
Ясно, визираш правописната ми грешка. Оправих я, но ти пък се вживяваш в ролята на госпожата ми от първи клас. Всъщност тогава тя беше "другарка" и като се сетих за това обръщение, поведението ти става обяснимо:)))
цитирай
6. thomas - @santov
14.09.2008 12:26
Повярвай ми, не си и помислих, че е друго, освен бъзик - че тортата е била "гаражна" версия на Гараш, т.е. произведена от някой гаражен производител. И все пак, съгласи се, че и да не ми е мисия да ти оправя правописа, със сигурност ми е интересно за какво точно говорим, а изписването на думите определено често влияе на техния смисъл.
цитирай
7. monologa - Копие от писмото до ХЕИ
14.09.2008 13:03
Може би пропусках да кажа, че пратих копие от писмото до ХЕИ и до предаването ТАЗИ СУТРИН на bTV, както и изпратих снимките в рубриката "Аз репортерът" на същата телевизия, но до сега нито снимките са публикувани, нито имам получено електронно известие, че е получено писмото в пощата на предаването.

Ще почакам още малко...
цитирай
8. monologa - @thomas
14.09.2008 13:08
Прав си за обратния ефект. Миналата година моя приятелка изпрати сигнал до ХЕИ по повод развалено месо и вкинато прясно мляко от магазин КАЛЕЯ в ЖК Слатина. След около две седмици получи отговор, че е направена проверка в търговския обект, при която е установено, че климатикът работи на постоянна изискуема температура и не са намерени никакви нарушения в санитарните изисквания.

Така че си прав, но не мога да подминавам подобни случаи и именно затова неанонимно сигнализирам всеки път. Надеждата умира последна... Надеждата, че нещо може да се промени към по-добро и в това отношение!
цитирай
9. анонимен - "Фантастико"
14.09.2008 13:22
И във "Фантастико "кв."Люлин",се продава мухлясъл хляб.Мухъла е между филийките-защото е нарязан.Това разбираш ,като си го занесеш в къщи и решиш да го хапнеш.Случвало се е и с лозови сърмички-и те с вкус на мухъл.
цитирай
10. анонимен - ОТГОВОР !!!
14.09.2008 15:16
Ще ти отговоря: до като живеем в България! Тук липсва на много хора всякакъв морал и възпитание! А каде има другаде таз цигания да си изхвърля боклука от терасата? Да паркира върху тревни площи! И детски площадки!? Двойственна съдебна система!? Да се унищожават гори палейки ги за дървен материал!? О БОЖЕ колко много неща още могат да се изброят но всички вие си ги знаете а на мен просто неми се пише!
цитирай
11. nikita6864 - и какъв е проблема с мухала...
14.09.2008 16:00
не забравяйте, че той е антибиотик, благодарение на който е намерено лечение на чумата...
и все пак, мухлясалото сирене се води за деликатес, защо и с хляба да не е същото?!
....
@ а теб Сантов, те е доядяло, че някой е изял рибата от тортата преди да я опиташ. следващия път, когато има кости в тортата, я върни и помоли за торта с цяла риба вътре...
:)))))
цитирай
12. lelya - Фантастико са една. . . ами, кофти ...
14.09.2008 17:37
Фантастико са една ... ами, кофти верига магазини. Направо си го казвам макар и да ми се искаше да го спестя. Колкото до срока на годност - в българските хранителни предприятия той се поставя произволно, т. е. етикетчето се залепва преди експедицията на стоката, а самият продукт кога е произведен ... само там си знаят.
цитирай
13. krassko - Това да ни е проблема
15.09.2008 19:28
Идваме значи от село в София и веднага се хващаме за мухлясалия хляб. Че Вие какъв хляб ядете на село бе? Пардон в Пловдив беше.
И хоп в "Горещи теми". Че какво му е "горещото" на мухлясалия ръжен хляб? По скоро ми мирише на
мухлясал "конфликт на интереси". Любопитно ми е до кога служители на Инвестор АД ще се появяват в "Горещи", не че имам нещо против тях и заниманията им, но това говори за авторитета и нивото на Инвестор АД. За сведение има фирми в Бг със стотина пъти по-голям капитал, които не допускат на работа във фирмата, нито в конкурентни фирми съпрузи. И за сведение на служителите в Инвестор АД 10% ежегоден ръст през последните три години не е плод на "усърдната" им работа, така както електричеството и телевизияте не са плод на социализма.

Колкото до ръжения хляб и диетите - най хубавия ръжен хляб в София е от Райфайзенбанк /нали и с тях имаш проблеми/към Орлов мост преди кино Влайкова има фурна. Там е хляба с гарантирано качество. И накрая : Успех с диетата!
цитирай
14. monologa - @krassko
15.09.2008 20:45
Първо: Прекрасна компилация от коментари по няколко мои постинга. Поздравления! Добър литературен подход показваш.

Второ: Не разбирам връзката с Инвестор.бг и техните служители, както и семейното положение, което намесваш.

Трето: Пловдив няма нищо общо, ако не си забелязал. Не мога да коментирам хляба там, понеже за един хляб няма да отскоча на около 150 км. Не виждам и какво лошо има човек да има ясна гражданска позиция?! Именно така - като се изразява тя, може да мисли за някакъв напредък в положително отношение.

Внимавай, когато купуваш нещо!
цитирай
15. krassko - Радвам се
16.09.2008 02:49
Наистина се радвам, че не си от "сърдитковците" в Блога. И най напред ти дължа едно
извинение,за "литературния подход". Това не е моя стил и не си го позволявам в блога, а в коментарите съвсем.
Беше експеримент. Правя такива неща.

В случая беше направено изключение от принципа за качване в "горещи". Има няколко души за които се прави това. Ти стана жертва на любопитството ми.

Ника, заглавието, профила и постинга. Това е реда на четене при мен. Пловдив е ясен. И братовчедката при халите ме подведе. Дразня се когато журналисти, редактори
и преводачи "спестяват"информация за себе си. Не мога да си обясня защо го правят. Ти си две години над възрастта на любимците ми, които обикновенно дават пълна информация за себе си включително телефона.

Колкото до Инвестор БГ АД това е друга история с която нямаш нищо общо. А примера за семейните се отнася за фармацевтичните фирми.

Колкото до мухлясалия хляб, това не е гражданска позиция, а дребнавост. Грешка допусната от работниците, които са нарушили технологията, не са изчакали 2-3 часа, а са пакетирали хляба още топъл. Има още една фирма която допуска тази грешка и от складовете на едро постоянно им връщат продукцията през лятото.
И още нещо - снимките не са доказателство и адвокатите на Нилана могат да ти отровят живота за 2-3 години, същото се отнася и за Фантастико. В други портали на Инвестор БГ АД в правилата изрично са посочени тези възможности и отговорността която носи блогъра.

Благодаря за предупреждението накрая, но повече от 15 г. съм се занимавал с диетични храни и в магазините ме познават и винаги ми предлагат най доброто.

Накрая за диетата която те е впечатлила. Можеш да я намериш в някой от броевете на Пари мач от 1979 г. от където Дюкан я е взаимствал и доукрасил.

Дано не ме намразиш след всичко това. Поздрави!
цитирай
16. monologa - РАЗВИТИЕ ПО ВЪПРОСА
17.09.2008 16:40
Мисля, че трябва да информирам четящите, че получих писмен отговор с извинение само от производителя НИЛАНА. (Бях пуснала копие от писмото - оплакване и до тях.) В отговора си ме уверяват, че се касае за технологична грешка в опаковането, че ще проверят фолиото за опаковане и веднага ще го извадят от употреба, както и че ще проверят цялостния процес на производство на този вид хляб.
Индиректно поднасят извиненията си на всички клиенти.

Интересно е, че никой отговорен служител в комисиите или “Фантастико” не се трогна да напише два реда с позиция (дори само проформа).

Ще ви държа в течение на развитието…

www.monologa.org
цитирай
17. анонимен - za rabotata v fantastiko
27.11.2008 16:44
rabotix v Fantastiko okolo 8 meseca.V na4aloto bqx mnogo dovolna ot vsi4ko i ot vsi4ki,no se okazva 4e v edin moment si nai lo6iq i nai gadniq 4ovek poradi fakta na tova 4e kazvax na xorata koe e prqsno i koe ne,i kato sviknaxa s men klientite mnogo me zaobi4axa.Dneska edin ytre drug i taka stana 4e nai nakraq az (men me izgonixa za6toto me 4uli kak davam podrobno obqsnenie koe ot koga e )
цитирай
18. анонимен - храната която ядем
16.06.2009 10:32
не купувайте храната от топлите точки от фф а относно хеи и други подобни служби да сте чували ,че гарван гарвано око не вади подобни въпроси трябва да се решават от хора които разбират ако дойде орган от европа той ще затвори всички нередни магазини как вие със снимка установявате какво има в хляба а те констатирали видиш ли във фирмата че всичко е наред нали се сещате как затова като се спре да се пазарува в подобни вериги и купува т такива стоки те сами ще се сринат така се прави като няма органи кадърни
цитирай
19. анонимен - даааа
10.08.2009 23:44
охоо,ти ако знаеш на бтв за колко брутални нарушения съм писала и никакъв резултат....тея имам чувството,че отразяват само неща,които са актуални в момента.както боят между ученици беше по едно време.или както подкупите,или други подобни.изобщо вече даже не ги гледам,като се има впредвид,че нямам кабелна и имам само 5 програми,предпочитам тв-то ми да е угасено пред това да гледам бтв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6447901
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031