Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2007 09:05 - Western Union - никаква сигурност!
Автор: monologa Категория: Новини   
Прочетен: 5191 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Толкова е странно, когато някой заговори за интернет, сякаш е нещо, което може да се пипне. Правя точно това сравнение, понеже сме свикнали да вярваме само на очите си. И се оправдаваме с това, че така ни е научил животът. Да, ама не, както красиво ще изплагиатствам едно медийно лице от близкото минало!

Прилагам история. Напълно достоверна. Няма да споменавам имена, задари прословутата конфиденциалност на личните данни… все пак!

Имало едно време един младеж, който умирал от желание да си купи нова кола. както всички млади мъже в днешно време искал да бъде особено хитър и находчив и започнал да си търси возило в www.mobile.de. Защо точно там ли? Е как защо? Ами понеже живеел в България, а тя вече била част от ЕС, той решил да си спести комисионните за прекупвачите и да си я докара сам. И така след недълго търсене щастието му се усмихнало и той попаднал на такова предложение, че лигите му потекли. Такива коли се намирали с около 2000 евро повече от цената, за която му се показала на неговото мониторче. И ХОП той бил вече уловен от капанчето. Започнал трескава кореспонденция с лице от женски пол на английски, което се оказало мъж, който живее в Англия, отговаря на румънски мобилен номер и ще пристигне в Италия, за да сключи сделката по покупко - продажбата на предлаганата от него кола. Пишело го в интернет все пак! А всички знаем, че на Интернет може да се вярва, нали….. Е айде сега толкова бракове се сключват по интернет…Хората са действителни … Хора по цял свят пазаруват и се разплащат по интернет…моля ви се сега! Стига с тази мнителност!
… Споменатото лице с неопределена идентичност и локация го помолило да преведе цялата сума по сделката чрез всеизвестната система с добра репутация Western Union. За сигурност и на двете страни нашето момче трябвало да преведе сумата не на някой друг, а на себе си, но с право да я тегли само в Италия, за да е убеден продавачът, че ще пътува до Италия нашенецът. Няма лъжа, няма измама…..но и истина няма, както добавят обиграните хора…Но преводът бил направен, онзи се уверил в това, без да му бъде съобщаван тайният код на транфера, без който никой никъде и никога не може да има достъп до парите.Нали! Получил българинът уверението, че ще бъде посрещнат на летището в определения град в Италия и след като купил ЕДНОПОСОЧЕН билет (нали с кола ще се връща!) секнала и кореспонденцията с известното - неизвестно лице от обявата. Но няма да губи кураж я! Стегнало си нашето момче и заминало!
Стъпило доволно и пълно с очаквания на летището в Италия… Отишло веднага да си потърси паричките (които само за информация казвам, че било взело назаем…), но “о майко мило, защо тъй тъжно плачеш”…. ОТ ПАРИТЕ НИ ВЕСТ, НИ КОСТ! Няма ги! Мравки го полазили! Студен душ го попарил!
Ами сега! Ами сега…тръгнал да си търси начин да се прибира в Родината! За късмет….какъвто поне веднъж му усмихнал в този ден, автобус за София тръгвал след час. Е, прибрал се, но сега било, каквото било! Жалби, разправии…. Western Union,а? Интернет, а?

Око да види, ръка да пипне!

За край на приказката не е подходящо ” И аз бях там, и аз се смях…” По скоро “Опичай си акъла!”

Western Union е уж система за най - бързо получаване и и зпращане на средтсва, но ето че не е сигурна система! Никак даже! Щом може някой да изтегли твоите пари без ти да си там, без документ за самоличност, без ТАЕН код….

“Преди да стреляш, брой до 25!”
“100 пъти мисли, един път режи.”

А сега наслука в ИНТЕРНЕТ!



Тагове:   никаква,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. andreytcho - ами този е идиот :))
29.03.2007 10:06
друго не може да се каже
цитирай
2. анонимен - Проблемът не е в Western Union, а в ...
29.03.2007 10:12
Проблемът не е в Western Union, а в такива идиоти и вярващите в глупавите им приказки как за всичко са им виновни други.
цитирай
3. анонимен - монетата има две страни...
29.03.2007 10:28
... нима да си пратиш пари сам на себе си е толкова идиотско?
... нима няма някой който да не иска да направи удара на живота си точно днес?
... нима не е вече Western Union да дава пари само срещу пръстови отпечатъци?
... нима този пич не се е разпищял пред телевизии и т.н.?? кво чака? хората за хлабаврка в кетчуп за 90ст вдигнаха всичко във въздуха преди да са им истинали спагетите пък той, за 3 бона мисли да чака да му ги донесат на вратата?? успех!
цитирай
4. анонимен - а да...
29.03.2007 10:30
... нима на Western Union комисионната да ти пазят парите е толкова малка??
цитирай
5. анонимен - mdaa...
29.03.2007 10:36
v zadklaviaturnoto ustroistvo e problema
цитирай
6. artanis - в условията на Western Union
29.03.2007 11:44
за тези, които са направили усилието да ги прочетат, пише нещо от сорта: Бъдете много внимателни с измамници, които използват нашата услуга претендирайки, че продават стоки ... Western Union не носи никаква отговорност в тези случаи.

Има всякакви мошеници (con artists), а човек трябва винаги да внимава и да бъде информиран.

поздрави:
цитирай
7. monologa - Отговор
29.03.2007 11:48
Само едно ще добавя. Много добре се запознах с общите условия за ползване на WU, но там никъде не пише, че ти дават парите на трето лице или биват изплащани на друг, който не е представил ТАКА ИЗВЕСТНИЯ ТАЕН КОД НА ТРАНЗАКЦИЯТА, нали?
цитирай
8. artanis - не съм много сигурен, но
29.03.2007 12:28
мисля, че съм пращал пари без таен код. Само по име. Иначе изглежда измамникът е ползвал фалшив документ за самоличност с който да изтегли парите. Може да каже, че е изгубил или забравил кода, когато сам си е пратил парите.

поздрави:
цитирай
9. monologa - РЕ
29.03.2007 12:36
Приятно ми е да си комуникираме! НО има едно ГОЛЯМО НО НЕ МОЖЕ без таен код, каквото и да правиш! И аз съм получавала пари с тази система. Бяха ми объркали името. Имах кода! Върнаха ме!

Това е! Просто на героя трябва да му пожелаем да му е здрава гърбината и да е упорит да си търси правата!

ив.монолога
цитирай
10. анонимен - a ti (izmameniat) kakvo napravi?
29.03.2007 14:50
dobrede, ti sus sigurnostsis e obadil v WU i si pital adjeba kvo e stanalo - ot tam kakvo ti kazaha?
Menbi me interesuvalo kakvo e zakonodatelstvoto v tozi sluchai....
Pozdravi
цитирай
11. tessy - ами, ако този измамник е някой, който е в Италия,
29.03.2007 22:04
малко като конспирация става, ама щом са си общували по интернет, не е изключено според мен. А и света е едно малко село, такива варианти могат да се измислят, ( а и мошениците ги измислят), та не се учудвам. Иначе анонимен 3. много добре го е казал.
Поздрави...
цитирай
12. анонимен - в интернет има сигурност но само за този
05.04.2007 15:39
който я търси www.cryptocalls.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6448020
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031