Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2007 15:14 - Прехвалената пицария О,Шипка!
Автор: monologa Категория: Новини   
Прочетен: 21613 Коментари: 30 Гласове:
0

Последна промяна: 11.05.2007 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, знам, че вече веднъж писах за една пицария, но тя е в Пловдив и я споменах по друг повод!

Та сега думата ми иде за пицария О,Шипка! в София. Всеки знае О,Шипка! И то може би повече заведението, отколкото одата...

Вчера вечерта, О,Шипка! на ул. "Шипка", маса за 6 човека, градината. Всичко хубаво и прекрасно, но не беше това, което бях чувала и което сама знаех от личния си опит с друга О,Шипка!...

Поръчваме си бира, салата и нещо хрупкавко за хапване...Търпеливо чакаме. Нормално е ястията да изискват технологично време, за да бъдат готови за сервиране. Минават 15 минути. Храната я няма. Може би сега късат пресните домати и вадят морковчетата...ОК, случва се! Да, за храната, но не и за напитките! 20 минути - още не сме получили нищо! В същото време "нашият" сервитьор" щъка насам - натам, обслужвайки други маси и дошли след нас клиенти. Те вече хапват и пийват! Решаваме да попитаме. О, как е забравил... Носи ни... Моята чаша за бира (с бирата) некачествено измита! Знам, колко трудно се мият чаши....ама и червило нямам, а ръбът на халбата ми показва друго...Следовтелно не е от мен! Връщам я, а той ми прави разсърден поглед....Хубава работа!

Много шумно....много прашно....много неорганизирано... дотам, че на едната сервитьорка й прикипя от явно доста дълго забравяня в кухнята поръчка и захвърли всичко, което носеше. Издрънчаха порцелановите чинии, разхвърчаха парченца от чаши...

Оооо, щях да забравя.... Идвайки и сядайки, същият този "наш" сервитьор така поля една дама на съседната маса с едно падащо от таблата му за сервиране шише... Дори не й се извини... Целият й гръб беше олят! "Еми, какво да направя!".... Е, извинете, ама това не е отговор!

Няма да казвам нищо друго. Само...разочарована съм от О,Шипка! Храната не беше лоша, но обслужването!

Ще посветя ода на О,Шипка! Няма да копирам Вазов...то и за авторски права не мога да се консултирам с него, за съжаление (в кръга на шегата...). Очаквайте включване!

Не ви препоръчвам пицарията. Определено я намирам за прехвалена.



Тагове:   Шипка,   пицария,


Гласувай:
0



1. gstela - подкрепям
11.05.2007 15:36
Имам два отчетливи спомена на О!Шипка на Шипка. 1 час чакане в претъпканата задушна градина за порция Fish Fingers, които дойдоха когато вече бях изпи....ла бирата, за която бяха гарнитура и опита на гаджето ми да си измие ръцете в тоалетната....
цитирай
2. djindjifil - Съгласна съм, че е прехвалена
11.05.2007 15:46
Аз лично отдавна я игнорирам.
цитирай
3. анонимен - не ходете в новооткритото "добро"в Лозенец!
11.05.2007 16:24
Позволявам си да го кажа, защото злополучих там преди 2 седмици. Бяхе около 10 човека. Чакахме между 40 мин и 1 час и 20 мин. Вместо език в масло, донесоха студен език, вместо пържени картофи, картофи по селски, вместо пица Калцоне, Диаболо, вместо салата с риба тон,зелена. Накрая един от нас намери огромна гъсеница в салатата си. Такова нещо не ми се бе случвало за целия съзнателен живот!
цитирай
4. monnio - за толкова пари - толкоз
11.05.2007 18:45
градината на ботуша е добра, а в онази щипка на шипка никога не съм я либил. ходех заради клубчето долу, сага обаче е някаква хаус ...; не че имам потив тази музика - напротив, но е много снобско а преди бе яко клубче...
цитирай
5. noir - ~ N ~
11.05.2007 19:13
О! Пишка :D
цитирай
6. viovioi - малиии голем глад ви е натиснал!
11.05.2007 19:58
Абе хора да си дойдеме на думата! "Ранътъ глади брадътъ" или "таа шия нее от туршия" и поетичния връх в нашата народопсихология "Ранътъ прай борбътъ" Гениално. Но виж монологче някой може да те заподозре, че работиш за конкурентна пицария.Ние сме страшни шпиони, нали виждаш, откъде тръгна работата и докъде стигна...Поздрави!/нали разбираш от шегички?/
цитирай
7. monologa - @viovioi
11.05.2007 21:20
Понеже си последен коментар, започвам с теб - работя верно, но не за пицария. хи хи хи
А и съм от тези, на които конкуренцията не може да купи личното мнение!

Радвам се, че станах повод за толкова мнения.

Споделяй, народе...

Насам...споделяй...
цитирай
8. monologa - без повод
11.05.2007 21:23
Дължа го на една моя прителка, с която инициирахме ходенето в О,Шипка! вчера вечерта!

Не го приемай лично, нали пицарията не е твоя! И освен това трябва да ти кажа, че много се радвах да те видя, както и останалите приятелки. Компанията прави вечерта успешна или не!

Поздрави и целувки! (Ама като не мога да си мълча за обслужването...и на...написах го!)
цитирай
9. анонимен - mda
12.05.2007 00:57
скапаха О! от там идвам - сервитьора не беше на себе си - поговорихме - момчето е от 9.00 до...24.00 часа. и колегите били така. Не експлоатация, а гавра. Как да бъдат в кондиция? да, пълно е, ясно, собствениците правят кинти - но хайде, нека да споделят малко и с тия дето им ги изкарват... терсене история
цитирай
10. venercheto - ами спрете
12.05.2007 03:24
да ходите на такива места, бе хора. как ше им хрумне, че нещо не е наред, след като е претъпкано винаги? я малко бойкот, да им се опразни за седмица/две, и да видим няма ли да се оправят.

а аз в О! Шипка съм ходила само долу.пицерията от пръв поглед ми се стори не за мен..

поздрави
цитирай
11. desislava71 - Аз предпочитам "Уго".
12.05.2007 16:14
Аз предпочитам "Уго".
цитирай
12. ralmunda - Да беше само О!Шипка....
13.05.2007 02:09
В О!-то последно съм ходила 2003, когато чаках цялата си обедна почивка и накрая като отказах поръчката обявиха, че вече се прави и не може...

В Уго на пл. "Славейков" ми сервираха кус-кус Маракеш с парче стъкло колкото лъжица и ми зявиха, че сори, ама това било по вина на готвача и толкова.

Във виенското кафе "Лъки" на "Цар Освободител" си поръчах шварц кафе, а ми донесоха бистра вода от изплакването на каната, да речем. Мацката го взе, после се върна и заяви (цитирам дословно): "Вижте какво, и ново да ви направим, пак ще е същото." На изречението: "А бихте ли ми дали името си или това на човека, който прави кафето?" получих презрителен поглед отгоре до долу и възклицанието: "Моля!!?? Ей сега ще повикам салонния управител!" От салонния управител: "Ами сори, ама не можем да му нацелим мярката от една седмица наса". Ми не го сервирайте тогава! На писмено оплакване - ни дума, ни вопъл, ни стон.

В Уго на Малките пет, пък, вместо салата с пилешки филенца и синьо сирене, ни донесоха няколко парченца пиле, плувнали в мазнина, която на мирис беше доста и от синьо сирене и от пиле. Картофите с бекон са вечно притоплени на фурна. Да не говорим, ако някой пости... в Уго може да си умре млад и зелен.

А защо не ходя в Дон Домат? Ами защото онзи шишко със смешната доматена шапка, дето все го местят барабар с най-новата отворена пицария от веригата, настанява по три компании на маса. Когато казахме, че не желаем да настанява повече хора: "Сори, няма как. Да не сте сядали на таз маса. Вие сте четирима, масата е за 6-7 души."

И т.н. и т.н.... клиент да си в БГ. Жив ще те одерат. Буквално.
цитирай
13. monologa - @ralmunda
13.05.2007 11:18
Благодаря за споделеното мнение, та даже и от лош личен опит!

И аз имам какво още да добавя за други заведения, но се ограничих само на най - пресните си впечатления в онази вечер.

Сега, подбудена от теб, ще кажа още и за пицария "КОНТИ" в Слатина, където обикновено няма места, но пък ако ще хапваш за обедната почивка, най - добре е може би да поръчаш от предишната вечер. Там изразът "Всяко нещо изисква технологичен процес за приготвяне" е доооооста разтегливо понятие. Шопската салата отмена 25 минути, пицата също... А особено дълго време е необходимо и да те погледне келнер!

Но не се отчайвам.... Все ще дойде време, когато ще си залсужават бакшиша.
цитирай
14. анонимен - А, не се ли сетихте?
14.05.2007 23:45
В О,Шипка сервират гладни студентчета и е нормално да се объркат. А собствениците са си измислили евтин начин за персонал - евала им правя. Но така не става, естествено. НО има екшън, защото е модно място и всякакви леваци като гореизказалите се го посещават. Ха живи и здрави!
цитирай
15. ralmunda - Мда
15.05.2007 00:31
Не заслужаваш коментар, но пък интересно как прецени, че е модно? Очевидно наблягаш на облагородяването с четене...
цитирай
16. анонимен - Юлиан Митев - изкуствовед и журналист.
15.05.2007 08:20
1."сервират гладни студентчета" - наистина ли ги познавате ? По външен вид не изглеждат да са такива.
2."собствениците са си измислили евтин начин за персонал" - не са измислили нещо кой знае колко ново или радикално. При първоначалното натрупване на капитала е винаги така.Припомнете си историческите уроци от развитието на Фландрия, Англия и Франция. Нима си мислите, че Вие също не сте ограбвани по някакъв начин ?
Ако за Вас "екшънът" е да ви залеят със супа, тогава какво ли ще е за Шварценегер :) ?
Все пак благодара за това, че изказахте и друга гледна точка.
цитирай
17. monologa - @Юлиян Митев
15.05.2007 08:42
Обстойни коментари винаги са от полза. Но е всеизвестно, че в повечето заведения работят за някакъв доход студенти. Това не е обучен персонал, но след като е нает, той трябва да е на нивото на заведението.

Екшън има, независимо дали е за Шварценегер или за българина. То и глад няма по тази логика...
цитирай
18. nnnnnnn - В ТАКИВА ЗАВЕДЕНИЯ
24.05.2007 23:11
В ТАКИВА ЗАВЕДЕНИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ЯСНО УСТАНОВЕН РЕД И ВСЕКИ ДА УВАЖАВА РАБОТАТА НА ДРУГИЯ БЕЗ ДА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА М,НОГО В НЕЯ.ВСЕКИ РАБОТИ КАКВОТО СИ Е ИЗБРАЛ ВСЕ ПАК..УВАЖАВАМ ОТКРИТИТЕ ОТНОШЕНИЯ НЕ САМО НА РАБОТНОТО МЯСТО...
цитирай
19. nnnnnnn - РАБОТА
24.05.2007 23:17
ПЕРСОНАЛА НЕ СЕ НАБИРА НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП,А И ЧОВЕКА КОИТО КАНДИДАТСТВА ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ С УСЛОВИЯТА НА ТРУД...И ДА НОСИ ОТГОВРНОСТ ЗА ЕВНТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ(ТОВА КАТЕГОРИЧНО НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА)
цитирай
20. nnnnnnn - ПРЕИ ВРЕМЕ РАБОТЕХ В РЕСТОРАНТ Х...
24.05.2007 23:22
ПРЕДИ ВРЕМЕ РАБОТЕХ В РЕСТОРАНТ ХЕПИЕНД И ТАМ ПРИ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ИЗРИЧНО МИ БЕШЕ НАПОМНЕНО ДА ПОГЛЕДНА ТОЧКАТА ЗА ФИРМЕНТА ТАЙНА...ВСЕ ПАК ВСИЧКО Е ПОСТИГНАТО С ТРУД....НЕ МОЖЕ НЯКОИ ПРОСТО ТАКА,ДОШЪЛ ОТ НЯКЪДЕ СИ ДА СПОДЕЛЯ ФИРМЕНАТА ТАЙНА
цитирай
21. nnnnnnn - ИМА ЗАВЕДЕНИЯ ЧИИТО ПЕРСОНАЛ МОЖЕ ...
24.05.2007 23:27
ИМА ЗАВЕДЕНИЯ ЧИИТО ПЕРСОНАЛ МОЖЕ ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР НА ОСТАНАЛИТЕ...БИ БИЛО ЯКО СВЕТА ДА БЕШЕ ИЗГРАДЕН ТАКА
цитирай
22. анонимен - niamam kirilica, za koeto se izw...
26.05.2007 17:33
niamam kirilica, za koeto se izwiniavam! V tazi picaria mi biaha predlojili pica s razvaleni produkti. Tova beshe naj-golqmoto mi otraviane prez jivota. Hrania izkliuchitelno visoka nepriazan kym tova zawedenie...
цитирай
23. monologa - пицария "КОНТИ"
28.05.2007 00:30
В споменатата пицария да не ти се случва да идеш и да нямаш много време, а обслужването е на "много високо" ниво... Готвят вкусно, но това все пак не компенсира отношението на сервитьорката...Последният път ни хвърли рестото на масата... Не знам как трябваше да тълкуваме този неин жест...
цитирай
24. анонимен - Ne e za dylgo
15.08.2007 08:46
Или всички сме гладни и винаги ще съществуват такива заведения или след много кратко време ще се сринат.
Не може да не се усмихва обслужващия, не може поръчаното чесново хлебче да идва след като съм си изал супата. не може да ми кажат че картофките които съм поръчал са забравени, да ме гледат с обвиняващи очи (сигурно за това че не съм напомнил) и да ми ги донесат студени. Е няма да оставя, нито бахшиш нито стотинка. Нали това им е стимула. Няма качествено обслужване, няма стимулиране от моя страна.
искам да каже че не всички заведения са такива. нека ги изброя че не са много:

1- любимо - Дивака: перфектна обстановка, сервиз, обслужване, усмивка
2- Джепето - бързо, лесно, вкусно,
3- бива - О! в люилин: абе може, става.
4- хеппи - имат си политика хората, качеството е скъпо. евалата

Благодаря че ме изслушахте.
nuralt.info
цитирай
25. monologa - @nuralt.info
15.08.2007 09:12
Благодаря за коментара.
Относно О! в Люлин и аз имам такова впечатление. Там понеже са по-отдалечени ли, не знам, но и обслужването по-става...

И аз имам любимо заведение откъм обслужването, но то не е и толкова заведение, колкото кръчма - Пожарната в Пловдив. Все едно си редовен клиент всеки път, дори да ти е за първи път. Не съм ходила отдавна, но преди когато ходех, само като влезех с приятелите и сервитьорката идваше с поръчката без да сме поръчали. Правят си труда просто!

Поздрав за коментиращите.
цитирай
26. анонимен - @Пловдив
15.08.2007 12:31
е те там (малко селски прозвуча) е истината. Много харесвам Пловдив като град но не съм ходил в Пожарната. Ходил сам в Джуаната.)) също е място в което с удоволствие стимулирам.))
цитирай
27. анонимен - Не ми говорете
27.06.2008 14:46
Защо всички си мислят че като е скъпо е хубаво
цитирай
28. анонимен - Внимавайте в картинката!
05.08.2008 20:44
В пицария "Конти" в Слатина правят най-добрата пица калцоне в целия свят! Тъй че запазете простотиите си за себе си!
цитирай
29. анонимен - о!шипка
01.12.2008 13:21
според кухнята е превъзходна, но сервитьорите са ужасно непохватни и тъпи !
цитирай
30. анонимен - И в Студентски е същата мизерия
15.02.2009 16:47
http://genchopencho.blogspot.com/2009/02/blog-post_15.html

Резервация една седмица предварително, за 14 февруари, маса за двама, капаро... и в крайна сметка да те настанят на маса за четирима под предлог "Имаше много резервации". И това е о!Шипка (джебчий) в Студентски град.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6448106
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031