Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2007 14:28 - Бездомните кучета
Автор: monologa Категория: Регионални   
Прочетен: 4024 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 19.11.2007 15:23


Бездомните кучета понамаляха, но това не значи, че са изчезнали. Да кажем, че общината полага грижи за ограничаването на популацията им, но всеки ден установявам, че това явно не е достатъчно.

Миналия ден отивам сутринта на работа. Минавам по установен път, който извървявам всеки ден поне по два пъти - на отиване и на връщане. Понякога срещам едно куче, но то е безобидно. Познато е и си има даже име за квартала. Отскоро обаче се навърта и още едно бездомен четириног. Той именно няколко пъти се опитва да "ме опознае" отблизо, когато минавам от там. Та онзи ден сутринта, отивайки към офиса, тези двамата споменати безстопанствени кучета, ми се нахвърлиха ей така за едното нищо, само защото носех една торбичка в ръката си. Взеха да скачат, да вървят след мен, да ме приближават опасно... Изплаших се и няма да скрия това от вас. Имах късмет, че точно тогава минаваха няколко мъже и една майка с дете, та ги разгониха. 

Не знаех, че и на грозде скачат вече кучетата. Не знаех, че гроздето мирише на месо.

Зима е. Бездомните кучета несъмнено са по-гладни от лятото, понеже храната им намалява, но какво - да не носим торби ли?

Не знам .... Как си решават европейските страни тези проблеми? Те нямат бездомни кучета по улиците...

Днес пак ме срещна "новото" четириного. Не носих торба. За късмет!!!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. enjoy6 - Здравей,
19.11.2007 22:46
и аз имах една случка скоро с едно бездомно куче, което ме следваше по пътя от работата ми до къщи и като се обърнах и и го погледнах то изви глава и започна да гледа в другата посока все едно е безучастно, постъпваше също като един човек преследвач, криейки се и така до в къщи.На мен ми стана много интересно но за щастие не последва нападение, а само кавалерско изпращане.
Да би трябвало общината да предприеме необходимите мерки, но защо ли не го прави, а доколкото и аз зная през зимата от глада стават нападателни.
цитирай
2. rossizoran - Така е през зимата на животните на ...
21.11.2007 10:53
Така е през зимата на животните на открито им е нужна повече храна,защото изгарят и за топлина.Говорете им на тези кучета,като ви запомнят гласа,няма да ви нападат.Говорете ласкаво примерно"как си днес разбойник?"Аз така омагьосвам бездомниците и не ме закачат.
цитирай
3. monologa - @rossizoran
21.11.2007 11:49
Добър съвет си ми дал. Благодря. Ще пробвам.
цитирай
4. rossizoran - Развесели ме!Аз съм жена. Роси е ...
21.11.2007 12:12
Развесели ме!Аз съм жена.Роси е моето име ,а Зоран е на кученцето ми.Усмихнат ден!
цитирай
5. monologa - @rossizoran
21.11.2007 13:22
Роси, без да искам съм благодарила на кученцето ти за хубавия съвет!

усмивка и за теб сега! :-)
цитирай
6. анонимен - Бездомни кучета или бездомни хора - това е въпросът
14.03.2008 14:36
Ето на 13 март също имаше случай, при който майка и дъщеря бяха нападнати от глутница бездомни псета. Майката е легнала върху детето си за да спаси живота му и започнала да вика за помощ. Добре е, че наблизо са си играли младежи. Точно те са прогонили освирепелите животни. Какво трябва още да се случи за да оценим човешкия живот. Той ли е по-важен или този на помярите.
В квартала, в който живея има хора, които хранят бездомни кучета. Едното от тях е много агресивно и напада както хора, така и други животни, които се усмилят да навлезат в територията му от близо един квадратен километър. Напада най-често клошари, бездомни деца, пияни... Аз знам за 4 случая на нахапване от това животно. Преди година някой от потърпевшите се беше опитал да го убие, но го заведоха съседи на ветиринар и оцеля... за да тормози други.
За съжаление има няколко жени от блока, които си изхвърлят помията на бездомните кучета, като си мислят, че така стават природозащитници. Когато чуят, че има хайка за агресивните кучета, те скриват въпросните помяри в мазетата. А като ги питат чие е това куче, което е ухапало поредния човек, те казват, че е бездомно. Момче от куриерска фирма беше нахапано от такова куче. След време куриерът се върна с пушка да го гърми, но тези "природозащитници" скриха кучето. Докато съществува този манталитет и никой не вземе драстични мерки за да се реши проблема за месеци (като в Москва - само за 4 месеца) ще има нападани хора от глутници освирепели псета.

dembo

пишете на адрес: ludinel@abv.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6457880
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930