Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2007 12:21 - Размерът на хавлиените кърпи
Автор: monologa Категория: Забавление   
Прочетен: 2978 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мислих си да озаглавя този пост "Размисли в банята", но се отказах...

От големи рекламни дълбокомислители редовно се чуват изказани на глас мисли от рода на "Защо хлебчетата за хамбургери са по 4 в опаковка, а кренвиршите са опаковани по 5?!" Аз бих попитала и защо модерните ботуши миналата зима бяха за слаби крака, а не по - едри? Защо плащаш за паркинг тарифа за час, дори когато паркираш за 15 минути? И още много в този ред въпроси... Но вчера вечерта, след като си измих зъбите и вече се бях настроила психически за сън, ме изненада един въпрос, докато си бършех лицето в хавлиената кърпа. 

Обикновено за лице се купуват хубави дълги хавлиени кърпи. Не съм видяла до сега някой да предпочита малки кърпи са лице. Освен това закачалка има само в едната страна. Овисва кърпата и фактически достъпната част, в която си бършем ръцете и лицето е долната половина. Никога не обръщам хавлията на обратно, за да използвам и другата част. Запитах се тогава даже леко сънена вече - Защо в такъв случай хавлиените кърпи са лице и ръце не се правят къси? Така няма да остава винаги половин кърпа неизползвана, а биха били две такива... Май не е лопа идеята...Или пък може да се правят закачалки от двата края, за да се закача наобратно и да се използва по - пълноценно.

А относно разминаването в бройката в опаковките на кренвиршите и хлебчетата за хамбургери...ами може и положително да се приеме - докато правиш 4 хамбургера, изяждаш петия кренвирш... :-)

И само за разсмиване на края искам да спомена относно размерите - Знам за една небезизвестна фирма за трикотажни дамски блузи в България, чиято продукция е извън всякакави стандарти. Всички блузки са изключително тесни... Много просто... Собственичката е дребна слабичка жена. Кройките се правят по неин размер... Сами си правете изводи! Мога само да коментирам, че когато се прави нещо за масовия потребител, трябва да се гледа и малко по - далеч от собствения интерес и вкус.

Аз ще си приложа идеите за хавлиените кърпи... Ще си защия две дръжки...    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zserty - много просто...
19.04.2007 12:31
ако бъде по къса хавлиената кърпа примерно малките деца няма да могат да си бършат ръцете :) после не би било удобо, трябва да е достатъчно широка за да може да се побира едно лице и 2 ръце, като си миеш лицето, го правиш с двете ръце, слдеователно е практично да е толкова голяма. относно дължината... ръцете ти сочат надолу... т.е. пробвай да си бършиш ръцете в горната част на кърпата, стига да не си 2м висока ще забележеш че ще ти е леко не естествено :)
а за дръжките... еми най често се мокри централната част на кърпата не каря/доколкото съм забелязала/ следователно идеята леко се обезсмисля :)

Но продължавай да мислиш за подобър свят!! Хубвао е когато човек се замисля за таквиа дребни подробности от света който го заобикаля :)
цитирай
2. анонимен - А защо не си откачаш кърпата от за...
19.04.2007 12:37
А защо не си откачаш кърпата от закачалката?Също така си сложи до мивката закачалка за кърпи и т.к. е ниско,със сигурност няма да се навеждаш на ниво мивка,за да се избършиш,а ще я взимаш и така ще използваш всички части на кърпата ;)
Освен всичко друго на пазара се предлагат няколко размера кърпи и всеки прави своят избор.
цитирай
3. monologa - Реплика
19.04.2007 13:19
Благодаря за бързите реакции, коментатори, но имам реплика:
Споменавате децата - ами закачете тогава детските кърпички за лице по - ниско и тези за възрастните пак ще останат на описания от ме принцип използвани.

Хавлията се мокрела в средата - ами защо се хаби плата за оставащите два сухи края в такъв случай?!

различни размери хавлиени кърпи са лице има, но практиката показва, че тези за лице и ръце са дълги именно поради изброените от мен изводи.

Но хайде - включете се в обсъждането!
цитирай
4. viovioi - нима не виждаме какви анорексички се разхождат по улиците?
19.04.2007 13:20
В тази шивашка фирма съобразяват този факт.И в много други.Права си да се дразниш.Защото вземаш си хонорара или заплатата в джоба влизаш в бутика и си излизаш без блузка.Анорексичката влиза без пари мери тамън и е, но също си излиза без блузка.Извода е кофти работа!
цитирай
5. zserty - хубава реплика, но...
19.04.2007 13:29
деца... децата расtaт бързо, а и може да ти дойдат само на гости :) а за кърпите, наистина има по-дълги и по-широки, има кърпи на който закачалката е сложена на широката част, на други на дългата... имам не малък опит в това отношение. Преди време работих в магази за хавлиени кърпи и какви ли не ненормалници идваха с притенции каде са им закачалките и колко са дълги, каква е материята, дали попива бързо, дали изсъхва бързо, дали оцветява... абе луда работа, но както и да е... та верно е че остава мнг суха част по кърпите, но то е като... ще дам малко гнусен пример :) който е гнуслив да не чете на долу :)) та то е като носните кърпички, като ги ползваш до макс ли ги ползваш... до втечняване? изхвърляш ги когато няма място повече за ползване ли? така е и с хавлиините кърпи, мокри се само средната част, но ако я няма другата която остава суха или почти суха, бърсането не би било такова удобно :)
усмивки!
цитирай
6. gioia - :)))
19.04.2007 18:24
Развеселих се :)! И осъзнах колко различно използват хората кърпите :) ... аз например не оставям суха част :)
Но пък сто пъти годишно се питам - защо, по дяволите кърпите за тяло в хотелите са с мини размери - на ширина :)
Установили за пореден път този факт с една приятелка, след поредното отсрещно опулване след излизането ни по кърпа на балкона, решихме с леко неудобство да попитаме няколко двуметрови колеги как се справят те със загръщането... оказа се, че нямат проблем - ползват ги само за бърсане и после тичат голи до дрехите си :))
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6448342
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031