Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2007 15:10 - Тоалетната на обществено място
Автор: monologa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5508 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2007 15:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди няколко години в Пловдив бяха наскоро открили една известна пицария (не я споменавам, за да не правя реклама...уж!). Ходих с един приятел на пица. Все пак ново място!
Седнахме, настанихме се, заредихме се да ходим да си мием ръцете! Първо отиде той. Идва си и въодушевен :"Трябва да отидеш до тоалетна! Невероятна е!" О да, беше прекрасна тоалетната! В къщи човек би искал да си има такава! .... И в други хубави тоалетни съм била по обществени места. А в един SPA хотел даже бяха толкова оригинални, че я снимах!

Няма спор - приятно е да ти е приятно в тоалетната! 

И все пак това е обществено място! Ако в къщи обаче сте само няколко човека, които в редки случаи се броят на пръстите на едната ръка и чистите често - често...какво остава за тоалетните в ресторантите и заведенията??? Колко често биват те подлагане на хигиенизиране?! Съмнявам се. Искрено!

В такъв случай се замислям, каква е ползата от скъпи клекала или тоалетни чинии, казано друго яче, ако никой не сяда. И що за доверие трябва да има човек или по - скоро колко трябва да е безумен, за да седне удобно, докато си върши работата в тайничкото място. Не харесвам старите тоалетни, които помним от училище - само със стъпала. НО не са ли те по - удачни за масова употреба?! Само подхвърял мисли в пространството...

Само да споделя - в тоалетната на една МАГИСТРАЛНА бензиностанция в Германия видях нещо, което не бях виждала (простете за невежеството) дотогава. Влязох си аз по нужда и се приготвям да клеча - нали не сядам. O, чудо! В момента, в който доближих клекалото то се размърда и аз видях с очите си, как толната част на капака започна да се върти. Обърнах се от любопитство - да, така беше - под казанчето имаше устройство, където се намираше препарат за измиване след всеки посетител. Следващият сядаше на дезинфекцирано клекало! Е, седнах тогава с чиста съвест! И пак бих седнала! И у нас не мия след всеки капака...

Ако съм честна, трябва да кажа, че даже се опитвам да не ходя до тоалетна, когато не съм в къщи... или поне на обществено място!

Стискам и тичам към къщи..........

 

 



Тагове:   място,   обществено,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Все пак дори и в Германия подобен тип ...
03.04.2007 15:24
Все пак дори и в Германия подобен тип самопочистващи се седалки са рядкост!За сметка на това в САЩ са измислили далеч по-универсално решение на проблема за хигиенизиране.Има измислени хартии, с формата на седалото,които стоят редом до тоалетната хартия и всеки желаещ може да вземе и да си постави върху седалото такава хартия.Практично нали?Ето една идея за бизнес на хората занимаващи се с хартия ;)
цитирай
2. tera - такава тоалетна с въртящ се капак -
03.04.2007 15:24
тип "летяща чиния" :), видях за пръв път в Австрия. Пак на бензиностанция. В първия момент се зашеметих, защото имах чувството че получавам халюцинации. :))) После и аз го разправях наляво- надясно и народът "Тцъ,тцъ..."

Ако толкова си падаш по нестндартни тоалетни, като идваш в София, посети "Отвъд алеята зад шкафа..." - известно заведение, така че не е опряло до моята реклама. Даже Бил Клинтън го знае, водиха го там на обяд и разни други известни люде.Там в предверието на тоалетната върху колоната, където са мивките има огромен многостенен аквариум с много красиви риби. Надявам се още да е там, че май скоро не съм ходила. А пък кърпите, с които си бършеш ръцете са от плат и като я ползваш, после я меткаш в един кош за целта. Абе европейска работа!
Поздрави :)
цитирай
3. togoe - Има на някои места едни като салф...
03.04.2007 15:30
Има на някои места едни като салфетки, дето се слагат на тоалетната чиния и са с точната форма, хартията не пропуска вода и е много удобно. След като приключиш с тях, ги изхвърляш. За съжаление съм виждала на 2 или 3 места, а пък на още 5 имаше отгоре автомат за такива салфетки, но беше празен.
Иначе си е мъка голяма:-)
цитирай
4. monologa - о разбира се
03.04.2007 15:33
Tera, аз живея в София. И съм посещавала сайта на "Отвъд алеята зад шкафа". След като го каза и ти - ще го посетя непременно!

Благодаря! За препоръката...
цитирай
5. monologa - калъф за седало на WC
03.04.2007 15:35
О да имам такъв калъф! Купих си го в Австрия. жал мие да го използвам, докато не мога да си купя и тук такова....хихихих
цитирай
6. tera - заблудих се от Пловдив в профила,
03.04.2007 15:43
пък и случката от Пловдив...:) Затова толкова подробно заобяснявах. Само че нали се сещаш - не се настройвай за ядене и пиене на корем, щото е една цифромания, доколкото си спомням, но пък си заслужава. Сега като се позатопли могат да пуснат и градината отвън. Дано аквариумът да е там, защото ми се видя голяма атракция :)))
цитирай
7. viovioi - не е удобно
03.04.2007 16:21
да ходиш на чуждо място, но тези идеи са все пак добри.предпочитам клекало, колкото и старомодно да е.каква тема само хора вие луди ли сте?но това си е част от нашия биологичен начин на живот.
цитирай
8. monologa - viovioi
03.04.2007 16:32
Темата не е неудобна! Има далеч по - неудобни, нали? А и всеки ходи до тоалетна...

Освен това относно хигиената винаги има какво да се говори...
цитирай
9. анонимен - Nezavisimo ot vsi4ko pak si ostava obshtestvena toaletna
03.04.2007 17:16
Vijdala sum i WC ustroistvata po benzinostanciite v germania, i hartienite posobia i v nai-mizernite toaletni v USA, no pak ne moga da si predstavq da sedna v obshtestvena toaletna, nezavisimo 4e se predpolaga 4e trqbva da e higieni4no... I mai vav WC slu4aite poveche me vpe4atlqva 4istotata, ossvetlenieto, obezmirisqvaneto, sapuna, abe kato cqlo da ne mi se nalaga da si otvarqm vratata s pinceta... ;-)
цитирай
10. artanis - тоалетните
03.04.2007 18:31
Преди ми беше много забавно да обсъждам тази тема, най-вече защото хората в България ме гледаха смутено. Мога само да кажа, че в България хората имат много първобитно отношение към тоалетните и отпадъците. Но това е разбираемо, тъй като само допреди 2-3 поколения повечето тоалетни са били извън къщите и хората са се ужасявали само при идеята за тоалетна да се хаби цяла стая в къщата. Тоалетните с клякане са кошмарни. Кошмарна е и миризмата на хлор. Аз лично предпочитам хартиените неща, които се слагат на тоалетната чиния. Те имат едно хартиено, което влиза в тоалетната чиния, така че като се пусне водата хартиената седалка влиза в тоалетната и всичко е чисто. Също много се ядосвам, че в някои тоалетни няма писоари, а в България на някои места дори да има, не работят или са гадни. Аз съм категорично 'за' използването на чистите сядащи тоалетни на обществени места. Също съм и оптимист, че след 2-3 поколения няма да има и помен от 'клякащите' тоалетни.

Можеше да кажеш за пицарията в Пловдив. Скоро ще се прибирам в Пловдив, а обожавам добрата пица.

поздрави:
цитирай
11. monologa - artanis
03.04.2007 20:08
Коментарът ти е напълно на място, точно както всички останали. Може би основната причина е, че всички коментиращи живеем в България.

Пицарията е VERDI. Не можах да устоя да не ти кажа! Има и по - добри в Пловдив, но не са ми направили впечатление тоалетните им. И отбелязвам - тоалетната на ВЕРДИ беше прекрасна в началото. И то тази на ул. "Отец Паисий"...

цитирай
12. gadget - Ето идея за мобилна тоалетна!
04.04.2007 00:33
http://gadget.blog.bg/viewpost.php?id=57639
цитирай
13. monologa - Търси се производител за България :-)
04.04.2007 08:40
gadget искрено благодаря за идеята!
цитирай
14. monologa - fil
04.04.2007 13:14
Правилно отбелязано! Затова и казах все пак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monologa
Категория: Регионални
Прочетен: 6461457
Постинги: 102
Коментари: 1656
Гласове: 4468
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930